Over mij

Contact: info@niekinpolen.nl

Mijn naam is Niek en ik kom uit het prachtige zuiden van Nederland, desondanks heb ik er toch voor gekozen om de lage landen in te ruilen voor een avontuur in Polen.

Het feit dat ik juist gekozen heb om naar Polen te verhuizen kan weleens gemixte reacties van vrienden, familie en kennissen opleveren.

En ook nu ik hier ben krijg ik vaak dezelfde vraag van de Polen zelf: Waarom Polen?

Het antwoord is waarschijnlijk hetzelfde als wanneer iemand naar een willekeurig ander land zou verhuizen. Dit land doet persoonlijk iets met mij.

Polen is een land met een rijke, maar ook harde geschiedenis. Een trots volk dat zich hecht aan tradities, dat helaas heel vaak door buitenlandse machten is onderdrukt en lang zelfs van de map was geveegd.

En toch kwam Polen terug, met een trotse referentie hiernaar in de eerste regels van het volkslied ‘Nog is Polen niet verloren, zolang wij leven’.

De Poolse mentaliteit heeft een inspirerende werking op mij, ik vind het een prachtig land en ik heb mijn eerdere verblijven in Polen altijd als heel prettig ervaren.

Vandaar dat ik uiteindelijk in juni 2019 de knoop heb doorgehakt, en hier naartoe ben gekomen om het leven hier zelf te ervaren.

En over die ervaringen schrijf ik in mijn persoonlijke blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *