Over mij

Contact: info@niekinpolen.nl

Mijn naam is Niek en ik kom uit het prachtige zuiden van Nederland, desondanks heb ik er toch voor gekozen om de lage landen in te ruilen voor een avontuur in Polen.

Het feit dat ik juist gekozen heb om naar Polen te verhuizen kan weleens gemixte reacties van vrienden, familie en kennissen opleveren.

En ook nu ik hier ben krijg ik vaak dezelfde vraag van de Polen zelf: Waarom Polen?

Het antwoord is waarschijnlijk hetzelfde als wanneer iemand naar een willekeurig ander land zou verhuizen. Dit land doet persoonlijk iets met mij.

Polen is een land met een rijke, maar ook harde geschiedenis. Een trots volk dat zich hecht aan tradities, dat helaas heel vaak door buitenlandse machten is onderdrukt en lang zelfs van de map was geveegd.

En toch kwam Polen terug, met een trotse referentie hiernaar in de eerste regels van het volkslied ‘Nog is Polen niet verloren, zolang wij leven’.

De Poolse mentaliteit heeft een inspirerende werking op mij, ik vind het een prachtig land en ik heb mijn eerdere verblijven in Polen altijd als heel prettig ervaren.

Vandaar dat ik uiteindelijk in juni 2019 de knoop heb doorgehakt, en hier naartoe ben gekomen om het leven hier zelf te ervaren.

En over die ervaringen schrijf ik in mijn persoonlijke blog.

Één reactie op “Over mij”

Hallo Niek,
Lia en ik (Frank) zijn vorige zondag op bezoek geweest bij je ouders om weer eens bij te kletsen.
Zoals ouders nu een keer doen worden dan ook de kinderen besproken en hoe of het met ze gaat. Dus jij bent ook de revue gepasseerd en ik heb je boek Janusz cadeau gekregen van je vader.
En hoewel ik niet een frequent lezer van boeken ben moet ik zeggen dat ik , een aantal hoofdstukken verder, geniet van Janusz.
Ik heb zojuist ook een boek besteld , dat kan ik dan zelf ook weer cadeau doen.
Ik ga zeker ook je blogs lezen en wie weet zien we elkaar nog eens in Krakau of elders.
Het ga je goed daar in het mooie Polen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »